Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium

Digital epistemologi: Om digitaliseringen som tankeform och dess förhållande till tidigmodern estetik

Tid: 2018-04-06 kl 13:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora Hörsalen

Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i det Jonas Ingvarsson kallar digital epistemologi. Grundtanken är att de digitala verktyg och uttryck vi omger oss med innebär ett radikalt skifte i hur vi uppfattar och hanterar den information vår omgivning består av.

Föreläsare: Jonas Ingvarsson är docent i litteraturvetenskap vid Göteborgs univeristet. Han undervisar och forskar inom områden som mediahistoria, posthumanism och redaktionell praktik. För närvarande håller han på att sammanställa en volym med essäer om olika aspekter av digital epistemologi, detta som ett led i det snart avslutade forskningsprojektet Representationer och omkonfigureringar av det digitala i svensk litteratur och konst 1950-2010 (RepRecDigit - tillsammans med Cecilia Lindhé, Jesper Olsson och Jakob Lien), vilket finansierats av Vetenskapsrådet.

Historiska och arkeologiska databaser från antiken och tidig medeltid

Tid: 2018-04-10
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6 - E322

Evenemangstyp: Seminarium

Hur kan förändring i historiska samhällen visualiseras och analyseras med hjälp av datamodeller som bygger på geokodat källmaterial? Och vad krävs av dessa datamodeller?

Föreläsare: Johan Åhlfeldt, forskningsingenjör, Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet samt Humlab, Umeå universitet

Arkeologiska forskarseminariet

Tid: 2018-04-18 kl 13:15
Plats: Institutionen för historiska studier, Eklandagatan 86 - 2303B

Evenemangstyp: Seminarium

Doktorand Anna Wessman, textseminarium: Jämförande perspektiv på sydskandinaviska hällbilder.

Digikult

Tid: 2018-04-25 kl 09:00
Plats: Stenhammarsalen, Göteborgs konserthus, Göteborg

Evenemangstyp: Konferens

Digikult är en nordisk mötesplats för digitalt kulturarv i praktiken. Idén är att skapa ett forum för alla som är intresserade av digitalt kulturarv, och att lägga fokus på praktik och resultat. Vad har olika aktörer gjort, och hur fungerade det? Vilka misstag kan vi lära oss av, och vilka framgångar kan vi inspireras av?

LTS-seminariet: Digitala textkompetenser och undervisning (workshop)

Tid: 2018-05-29 kl 09:15
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - B4 436 (Pedagogen Hus B)

Evenemangstyp: Workshop

LTS-seminariet (lärande, text och språk): Digitala textkompetenser och undervisning - workshop kring visual, critical literacy och bedömning av multimodala, digitala texter.


Sida 1 av 1 

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?